World of Warcraft

Wow (World of Warcraft) är ett online spel där man måste betala pengar för att få vara med och spela spelet. Det finns också gratisversioner vilket är en fördel. Det kan vara bra att man får prova spelet och känna av hur det är innan man går och betalar pengar för att spela det. Det finns trots allt många spel ute på Internet som man kan spela gratis eller till en billig peng, så det finns inte någon anledning att betala dyra pengar för ett spel man kanske upptäcker inte är så bra i alla fall. När man betalat sin avgift eller då man provar gratisversionen skall man snabbt skapa sig en karaktär. Här kan man välja mellan många olika raser och olika klasser. Man har stora möjligheter att skapa en riktigt unik karaktär eftersom det finns väldigt många kombinationer och man kan också lätt ändra ansiktsdrag med mera. Det är kul att kunna skapa en karaktär som inte liknar någon annan och den blir på så vis unik för mig och mitt spelande.

Varje karaktär för med sig ett visst sätt att spela. Det gäller att man bestämt sig för hur man vill spela spelet innan man väljer karaktär.

Här har man många saker att tänka på. Det första man skall bestämma sig för är om man vill ha en karaktär som är magisk eller fysisk. I det fall man väljer en Warlock så kommer man att spela med en karaktär som använder sig av magi i sin kamp mot det onda. Om man inte är intresserad av att spela så bör man inte välja denna typ av karaktär. En intressant karaktär är en Priest. Denne använder sin mängd av magi för att fylla på andra karaktärers behållare av magi. På detta sätt kan en Priest hålla andra karaktärer vid liv och det kan vara en värdefull tillgång då man spelar med andra vänner. Det är en stor fördel itillsammans med andra att man kan se till att hålla karaktärer vid liv om det är en viktig insats på gång där man kan tjäna erfarenhetspoäng för att öka nivån på sin karaktär. Som man kan förstå är det mycket man måste tänka på innan man skapar sin karaktär och om man inte tycker det verkar kul med instanser bör man inte satsa på det. Man kan då istället göra uppdrag åt en ”non player character”. Om man lyckas med dessa uppdrag kan man få guld och även andra saker i belöning. Dessa uppdrag innebär för det mesta att man skall avliva och döda någon annan. Det kan också innebära att man skall söka upp något speciellt och eventuellt lämna in till den man fått uppdraget av. I sammanhanget kan nämnas att man bör kunna en del engelska då man spelar detta spel. Det går inte att klara sig på enbart svenska.

Allteftersom spelet går vidare och man kommer högre upp i spelet blir det bara svårare och svårare. Detta gör att man inte kan gå för fort fram. Det blir snabbt mycket svårare och man skulle inte klara utmaningarna om man hoppade fram för fort. Man måste ta sig genom varje nivå på de områden där man kan vara en stund utan att bli angripen av person eller djur. Man gör ett antal uppdrag  för att komma upp i nivåerna i lugn takt och då har man större chans att lyckas. Det är inte alltid lätt att veta var man skall ta vägen efter att man spelat ett tag, men ofta får man bra ledtrådar så man kan stiga in i ett nytt landskap utan alltför stora problem.

När man spelar i en instans är det vanligast att man är cirka fem personer som spelar tillsammans. Det är trevligt att man kan vara många som hjälps åt att spela spelet och man brukar kunna få många bra tips av de som varit med ett tag. Detta gör att det inte skall kännas så farligt att vara nybörjare på spelet. Man spelar inte alldeles ensam utan man har stor hjälp av andra människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: